Kdo zbira vaše osebne podatke in zakaj?

Vaše osebne podatke (ime, priimek, naslov el. pošte) zbiramo pri Danes je nov dan, Inštitutu za druga vprašanja, Parmova ulica 20, 1000 Ljubljana (kontakti el. naslov: vsi [afna] danesjenovdan [pika] si.

Uporabili jih bomo izključno za potrebe peticije, to je, da lahko pokažemo kdo vse je peticijo podpisal. Pri tem bomo vaše ime in priimek javno objavili in morda skupaj s peticijo tudi poslali odločevalcem (poslancem, Državnemu zboru, itd.). Vašega elektronskega naslova ne bomo javno objavili in ne bomo razkrili nikomur. Vaše osebne podatke hranimo znotraj EU, pri njihovem internetnem prenosu ali hrambi pa sodelujemo s ponudniki storitev, za katere smo presodili, da so zaupanja vredni.


Podlaga za obdelavo

Vaše osebne podatke zbiramo in objavimo na podlagi vašega soglasja, ki ga podate s podpisom peticije. Soglasje lahko kadarkoli prekličete, tako da nam pišete iz el. naslova, ki ste ga vpisali ob podpisu in bomo vaše ime odstranili iz seznama podpisnikov peticije.


Rok hrambe

Zbrane osebne podatke bomo hranili tri leta od zaključka peticije, tako da lahko v tem času še izkazujemo število podpornikov peticije in kdo vse je bil njen podpornik. Tovrstno hrambo utemeljujemo z našim zakonitim interesom, saj drugače ne moremo verodostojno zatrjevati, koliko ljudi je podpisalo peticijo. Če se s takšno hrambo ne strinjate, nam sporočite in bomo vaš primer individualno obravnavali.


Pritožba

Če imate pritožbo glede vaših osebnih podatkov, nam to prosim sporočite. Pritožite se sicer lahko tudi pri Informacijskemu pooblaščencu, Dunajska 22, 1000 Ljubljana (www.ip-rs.si).